Banksjef for en dag

Jeg hadde gledet meg skikkelig til å få besøk av Fredrik Eriksen i Bjørvika i går. I forbindelse med Ungt Entreprenørskaps «Leder for en dag» skulle den 24-årige, som allerede har rukket å bli både ingeniør og gründer følge med meg gjennom en vanlig dag på jobben.

Friske, unge øyne med entreprenørspirit er noe vi definitivt tar imot med åpne armer i DNB. Som bank i en verden med høy endringstakt trenger vi folk med denne spiriten for å klare å henge med i svingene. Fredrik er denne typen. I en alder av 24 år driver han ved siden av studiene selskapet Fell som jobber med utvikling av en trådløs dødmannsknapp, og under NM stakk han av med seieren som Norges beste studentbedrift i 2013. Imponerende! 

Fredrik ble kastet rett inn i vår oppkjøring til 3.kvartalspresentasjonen og kapitalmarkedsdagen. Det ble mange timer i styrerommet, mye tall og en god dose stammespråk (vi er fæle til å bruke forkortelser i DNB – det må bli en skjerpings på det!). Ingen dager er helt vanlige for meg, men gårsdagen må jeg si var kanskje noe mer ensformig enn normalen. Til tross for en god del stillesitting og banksjargong – jeg håper likevel gründeren fikk noe ut av dagen.

Fredrik prøver å forsikre meg om at dødmannsknappen skal gå av i det man havner i vannet.

Fredrik & co satser på lansering av den tråløse dødmannsknappen frem mot sommeren 2014. For en båtinteressert mann som meg må jeg jo også si at ideen er veldig god (bare den trådløse virker umiddelbart i kontakt med vann!) Hvor mange ganger har ikke jeg irritert meg over den røde snora som vikler seg inn i alt den kommer i nærheten av?  Jeg har gitt Fredrik beskjed om at jeg vil stå først på bestillingslisten. Ikke bare er ideen knallgod, men jeg liker også å heie frem flinke, unge gründere. Det er sånne som Fredrik Norge trenger flere av!

Ha en fin dag,

Rune