Med sola i fjeset og pudder under skia

Jeg er utrolig glad i å stå på ski! Når jeg suser nedover bakkene i ny preppede løyper med sola i ansiktet og full speed, da gliser jeg fra øre til øre. Og hvis det i tillegg er mulig å ta seg en tur utenfor løypa og flyte på fersk pudder, ja da nærmer jeg meg lykkefølelsen. 

Derfor er jeg stolt av vårt samarbeid med Alpinanleggenes landsforening (ALF), Norges Skiforbund og Norges Snowboardforbund om Åpen Bakke, for andre år på rad, nå førstkommende søndag. Med mål om å øke interessen og engasjementet rundt utendørs fysisk aktivitet på ski og brett – for både store og små, sørger vi sammen for at mer enn 85 000 mennesker skal få leke seg gratis i skianlegg i hele landet. Og det er tydeligvis populært- to dager før en store dagen er hele 62 000 pass delt ut. Det fortsatt noen igjen, så ta en titt på åpenbakke.no hvis du er interessert.

Bare en pekefinger – husk hjelm! I fjorårets vinterferie fikk jeg nemlig en tankevekker. En tur i bakken uten hjelm – og der lå jeg. Rift i panna og flere blåmerker. Heretter aldri en tur uten hjelm. Uansett hvor flatt og trygt det føles. 70 % av alle hodeskader kunne vært unngått eller betraktelig redusert ved bruk av hjelm. I DNB lanserer vi på mandag «Kampen mot Murphy»- kampen mot kraften som sørger for at alt som kan gå galt, vil gå galt. Så i den anledning får mitt råd være – Bruk hjelm!

Rune